Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Φιλέτα σολομού στον φούρνο με σπανάκι

Η συνταγή αυτή είναι από τον σεφ παιδικής διατροφής Κώστα που την λατρεύουν τα παιδιά και μας την πρόσφερε να την λατρέψουμε και εμείς.
Υλικά
4 φιλέτα σολομού
½ κιλό σπανάκι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
½ μοσχοκάρυδο
Αλάτι και πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο  (προαιρετικά),
2 κουταλιές σούπας λάδι
1 λεμόνι χυμός και ξύσμα
Φέτες λεμονιού

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αποξηραμένο εστραγκόν σε σκόνη

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το σπανάκι του ρίχνουμε λίγο αλάτι και με τα χέρια μας το ζουλάμε να βγάλει τα πολλά υγρά του.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε 2 κουταλιές σούπας λάδι μόλις σοταριστεί ρίχνουμε το σκόρδο (προαιρετικά), το σπανάκι και το αφήνουμε να πάρει μία βράση με τα υγρά του.
Σε ένα ταψί περνάμε με λάδι τον πάτο και στρώνουμε το μείγμα σπανάκι κρεμμύδι και από πάνω βάζουμε τα φιλέτα σολομού με το δέρμα προς τα κάτω προς το σπανάκι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο τον χυμό από το λεμόνι, αποξηραμένο και τριμμένο Εστραγκόν, το μοσχοκάρυδο, αλάτι πιπέρι και τα χτυπάτε καλά να γίνει μία βινεγκρέτ.
Ρίχνουμε την βινεγκρέτ πάνω από το ψάρι και μοιράζουμε δύο τρείς φέτες λεμόνι.

Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: