Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Σπαγγέτι με κιμά (bolognese) του Volta Koyzina

Μετά από πολλές διαφορικές μίξεις για τον κιμά νομίζουμε ότι πετύχαμε μία ιδανική γεύση για την συνταγή της σελίδας μας. Δοκιμάστε την και πείτε μας την γνώμη σας.

Υλικά
1 κιλό μακαρόνια Νο 10
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο από στήθος με ελάχιστο λίπος
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κρότο περασμένο σε χοντρό τρίφτη

3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
4 φλιτζάνια νερό
1 σφηνάκι κρασί ξερό
½ κουταλάκι γλυκού πάπρικα
¼ κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
¼ κουταλάκι γλυκού πιπέρι
¼ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια μανιτάρια χοντροκομμένα
1 φλιτζάνι ξερή μυζήθρα ψιλοτριμμένη

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τον κιμά μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. 



Ανεβάζουμε την θερμοκρασία στο δυνατό και ρίχνουμε το λάδι, το ξερό και φρέσκο κρεμμύδι, το καρότο και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς και να αρχίσει να πιάνει στον πάτο.
Ρίχνουμε το κρασί, τα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.


Ρίχνουμε τις ντομάτες πάντα ανακατεύοντας μέχρι να αναμιχθούν.


Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τον χυμό ντομάτας. 
Μόλις αρχίσει να βγάζει ατμό ρίχνουμε και το νερό.


Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε την φωτιά μισοσκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 40 λεπτά, προσέχοντας μήπως χρειαστεί λίγο νερό ακόμα.


Εν τω μεταξύ σε κατσαρόλα με νερό βάζουμε μια αρκετά καλή δόση αλάτι και φέρνουμε σε βρασμό. Ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε μέχρι να είναι αλ τέντε (να κρατάνε λίγο).

Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τον κιμά και πασπαλίζουμε την μυζήθρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: