Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Πώς Φτιάχνουμε τρίγωνα πιτάκια

Όταν θέλουμε να κάνουμε τρίγωνα τυροπιτάκια ή τρίγωνα γλυκά το θέμα μας είναι το τύλιγμά τους.

Εδώ θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να φτιάξετε τα τρίγωνά σας εύκολα.

Βγάζουμε το φύλλο από το πακέτο και το απλώνουμε πάνω στον πάγκο της κουζίνας.

Το κόβουμε με μαχαίρι ή ψαλίδι σε τέσσερεις κάθετες λουρίδες και τις στοιβάζουμε. Απλώνουμε στον πάγκο μία λωρίδα φύλλου την βουτυρώνουμε και από πάνω βάζουμε μία δεύτερη .
Τοποθετούμε μία κουταλιά από τη γέμιση στο κάτω δεξιό άκρο της.     


Τυλίγουμε το φύλλο δημιουργώντας ένα μικρό τρίγωνο 
και συνεχίζουμε το τύλιγμα σε μορφή τριγώνου μέχρι να φτάσουμε στο τέλος του φύλλου. 


Καλό είναι να μην τυλίγουμε πολύ σφιχτά τα τριγωνάκια γιατί υπάρχει πιθανότητα λόγω της υψηλής θερμοκρασίας να διαφύγει η γέμιση από τα τοιχώματα του φύλλου.      
 

Σφραγίζουμε το τέλος του φύλλου με λίγο νερό ή και αβγό. Αν θέλουμε, μπορούμε να χτυπήσουμε ένα αβγό με λίγο νερό και να αλείψουμε τα τριγωνάκια για να πάρουν πιο «ζωντανό» χρώμα στο ψήσιμο.            

Δεν υπάρχουν σχόλια: