Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Σπιτικά κρακεράκια με μυρωδικά

Πολλές φορές όταν θέλουμε να παρακολουθήσουμε μια ταινία θέλουμε μαζί και μερικά κρακεράκια. Φυσικά μαζί με τα κρακεράκι θα πρέπει να καταναλώσουμε και τα συντηρητικά που αναγράφονται στην συσκευασία τους.
Η χαρά μου ήταν μεγάλη όταν ένας φίλος ΣΕΦ μου έστειλε μια συνταγή για σπιτικά κρακεράκια και ακόμα περισσότερο όταν είδα πόσο εύκολα ήταν να φτιαχτούν.

Υλικά
1 1/3 φλιτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση
1/2 κουταλάκι ξηρή μαγιά
1/8 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 φλιτζάνι σουσάμι
1 φλιτζάνι πολύ λεπτό ψιλοκομμένο κρεμμύδι (στεγνώστε καλά πριν την κοπή) ή ρίγανη ή φασκόμηλο ή σκόρδο)
1/2 φλιτζάνι γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο


Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ανακατεύετε καλά το αλεύρι, τη μαγιά, τη σόδα, το αλάτι, το σουσάμι, και τα κρεμμυδάκια. Προσθέστε το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε για να σχηματίσουν μια ζύμη.
Ζυμώστε για ένα λεπτό, μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη και αφήστε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα βουρτσίστε λίγο λάδι να μην κολλήσει.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλο με πάχος περίπου 2 χιλιοστά.
Αν η ζύμη είναι ποιο ψιλή θα γίνει ποιό τραγανή.



Χρησιμοποιήσαμε ένα μικρό ποτήρι και κόψτε στρογγυλά κρακεράκια , τοποθετήστε τα σε ένα ταψί . Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να κάνετε τρύπες στα κράκερ, για να τα αποτρέψετε να φουσκώσουν  υπερβολικά κατά το ψήσιμο. Ψήστε τα κρακεράκια για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: