Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Ντοματόσουπα με λαχανικά, φιδέ και αυγό (γρήγορο πιάτο)

Μία γρήγορη σούπα με ότι υλικά έχουμε στο ψυγείο μας. Μπορούμε να την κάνουμε για βράδυ μιας και είναι αρκετά ελαφριά και γευστική.

Υλικά
1 πακέτο φιδέ
2 κουταλιές σούπας λάδι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μικρά κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 ντομάτες κομμένες σε μπουκιές χωρίς φλούδα

2 ½ λαχανικά ή μανιτάρια ότι έχουμε στο ψυγείο μας
1/8 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι σούπας χυμό ντομάτας
1 κύβο λαχανικών διαλυμένο σε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό
Αλάτι
1 αυγό χτυπημένο

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε λίγο πριν τον βρασμό 2 φλιτζάνια νερό και ρίχνουμε τον κύβο λαχανικών. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.


Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες και ανακατεύετε για μερικά λεπτά, μέχρι το λάδι να αρχίσει να κοκκινίζει και οι ντομάτες να μαλακώσουν.



Προσθέστε το ζωμό λαχανικών, το πιπέρι και το αλάτι. Καλύψτε με καπάκι και σιγοβράστε για 3 λεπτά, πάντα σε μέτρια φωτιά.
Βράζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει ο φιδές σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ για σούπα. Ρίχνουμε λίγες σταγόνες λάδι για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κτυπήσετε το αυγό σε ένα μικρό μπολ και να είστε έτοιμοι.
Ανοίξτε το καπάκι, δυναμώνετε τη φωτιά λίγο και ανακατεύουμε σιγά-σιγά το χτυπημένο αυγό. Σβήστε τη φωτιά και ρίχνουμε στη σούπα τα βρασμένα ζυμαρικά.

Σερβίρετε και πασπαλίστε από πάνω φρεσκοκομμένα κρεμμυδάκια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: