Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Μακαρονόπιτα του Volta Koyzina

Υπάρχουν πολλές φορές που μας περισσεύουν μακαρόνια αλλά δεν φτάνουν για όλους. Εδώ θα σας δώσουμε μία ιδέα πώς να φτιάξετε μια μακαρονόπιτα. 

Υλικά
2 μερίδες μακαρόνια βρασμένα
5 αυγά
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
½ φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
1 φλιτζάνι τυρί κρέμα

½ κουταλάκι γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο Γκούντα
2 φλιτζάνια με ότι έχετε που συνοδεύατε τα μακαρόνια σας (κιμά, κρέας ψιλοκομμένο, κοτόπουλο) αλλά και αν δεν έχετε ζαμπόν, λουκάνικο.

Εκτέλεση
Βάζουμε τα μακαρόνια σε ένα μπολ ρίχνουμε χτυπημένα τα 3 αυγά την παρμεζάνα λίγο αλάτι και πιπέρι, την σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε. Σε βουτυρωμένο πυρέξ βάζουμε τα μακαρόνια και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 250 για 15 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τα 2 αυγά, την ρίγανη, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο και αλείφουμε στην επιφάνια του το μείγμα τυριού κρέμα.
Από πάνω βάζουμε ότι έχουμε από το συνοδευτικό μας κιμά, κρέας κοκκινιστό που το ψιλοκόβουμε. Κοτόπουλο ψιλοκομμένο, αλλά και αν δεν έχουμε τίποτα ζαμπόν, λουκάνικα ή λαχανικά κομμένα σε κύβους, και πασπαλίζουμε την επιφάνια με το τριμμένο γκούντα.

Βάζουμε το πυρέξ στον φούρνο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά. Η μακαρονόπιτα μας είναι έτοιμη για να την γευτούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: