Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Γλυκαλμυροί ψημένοι σπόροι

Ο σεφ Benjamin Sukle κάνει αυτό το γλυκό - αλμυρό μείγμα στο εστιατόριο του Birch.
Ένα μείγμα που είναι υπέροχο σε παγωτά αλλά και σε σαλάτες.
Οι αλμυροί γλυκοί τραγανιστοί σπόροι έδωσαν στην πράσινη σαλάτα που δοκιμάσαμε μία υπέροχη διαφορετική γεύση. Όταν στο τέλος του γεύματος το βρήκαμε και στο γλυκό νομίζαμε ότι ήταν κάτι διαφορετικό από της σαλάτας και η έκπληξή μας μεγάλη όταν μάθαμε ότι ήταν το ίδιο μείγμα. Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε.

Υλικά για 1 φλιτζάνι

1 κουταλιά σούπας γλυκάνισο
1 κουταλιά σούπας. μαύρο σουσάμι
1 κουταλιά σούπας σπόροι παπαρούνας
1 κουταλιά σούπας ηλιόσποροι
1 κουταλιά σούπας λευκό σουσάμι
1 κουταλιά γλυκού σπόροι κόλιανδρο
1 κουταλιά γλυκού σπόρους κύμινου
3 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη
2 κουταλάκια γλυκού αλάτι (ανάλογα

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα, μαγειρεύουν όλους τους σπόρους σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να είναι ελαφρώς φρυγανισμένοι και αρωματισμένοι, 2 έως 3 λεπτά.
Αύξηση της θερμότητας σε δυνατή και πασπαλίζουμε τη ζάχαρη πάνω από τους σπόρους. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσει ζάχαρη, 1 έως 2 λεπτά.
Απλώνουμε τους σπόρους σε ένα στρώμα σε μία λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με αλάτι.

Αφήστε να κρυώσει εντελώς και έπειτα βάλτε τους σε ένα αεροστεγές δοχείο για έως και 4 εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: