Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Μπισκότα κανέλας πασπαλισμένα με ζάχαρη

Ο τέλειος συνδυασμό μπισκότων με κανέλα και ζάχαρη ακριβώς ότι χρειαζόμαστε για να απολαύσουμε με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ. Πάρτε τη συνταγή για τα Μπισκότα κανέλας πασπαλισμένα με ζάχαρη.

Υλικά
2 φλιτζάνια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
10 κουταλιές σούπας Ζάχαρη
1 μεγάλο κρόκο αυγού
2 ½ φλιτζάνια συν 2 κουταλιές της σούπας
 Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/8  κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι σούπας νερό
¼  φλιτζανιού ζάχαρη για πασπάλισμα
1 ½ κουτάλια σούπας κανέλα

Εκτέλεση
προθερμάνετε τον φούρνο στους 250ο βαθμούς.
Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα, κτύπησε μαζί το βούτυρο, τη ζάχαρη, και κρόκο αυγού μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε το αλεύρι,  την κανέλα, το αλάτι, τη σόδα και το νερό και κτύπησε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.
Βάλτε την ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίξτε ένα φύλλο 1 πόντο πάχος.
Κόψτε τα μπισκότα χρησιμοποιώντας κούπ πάτ σε διάφορα σχέδια (αστέρια κύκλους).

Μεταφέρετε τα μπισκότα σε ταψιά ψησίματος που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Πασπαλίστε την ζάχαρη από πάνω και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν στο κάτω μέρος, περίπου 12 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: