Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Ρολό καρότου με ρύζι και μυρωδικά (νηστίσιμο)

Ένα νηστίσιμο ρολό με ρύζι γαρίδες και μυρωδικά που μπορεί να μας δώσει μια νέα νότα στο τραπέζι μας. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε λίγο ελαιόλαδο στην μείξη των υλικών.

Υλικά
2 φλιτζάνια ρύζι
3 καρότα μεγάλα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι γαρίδες μικρές
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 λεμόνι ξύσμα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Αλάτι και πιπέρι
Για το σερβίρισμα φύλα από μαρούλι κατσαρό και φέτες λεμόνι

Εκτέλεση
Σε κατσαρολάκι βάζουμε 3 φλιτζάνια νερό να βράσει και ζεματάμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν ροζ χρώμα. Στραγγίζουμε αλλά κρατάμε το νερό. Βάζουμε άλλα δύο φλιτζάνια νερό και βράζουμε το ρύζι μέχρι να είναι σπυρωτό, να πιεί το νερό αλλά να είναι αλ τέντε.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα να μην κολλήσει.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τις βρασμένες γαρίδες, τον μαϊντανό.
Σε μπόλ ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, γαρίδες, τον μαϊντανό, ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και τέλος το ρύζι. Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά.
Με τον γδάρτη για τις πατάτες κόβουμε όλα τα καρότα σε ψιλές λουρίδες.
Σε πάγκο εργασίας στρώνουμε μεμβράνη μαγειρέματος.
Στρώνουμε όλες τις λουρίδες καρότου την μία δίπλα στην άλλη και κάνουμε μία επιφάνια. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα ρυζιού και βάζουμε στο κέντρο. Με την βοήθεια της μεμβράνης τυλίγουμε τα καρότα γύρο από το ρύζι σε ρολό.  Βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Σε πιατέλα βάζουμε στον πάτο φύλλα από κατσαρό μαρούλι και στο κέντρο το ρολό με το άνοιγμα προς τα κάτω. Σερβίρουμε με φέτες λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: