Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Πίτες πατάτας με κρέμα τυριού

Ένα δεκατιανό εύκολο και γρήγορο.

Υλικά
Για την κρέμα τυριού
100 γραμ κρέμα τυρί
1 κουταλάκι γλυκού κέτσαπ
1 κουταλιά γλυκού γάλα

Για τις πίτες πατάτας
2 μεγάλες πατάτες ξεφλουδισμένες
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 αυγά
1 πιπεριά κέρατο κομμένη σε λεπτές φέτες

ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Εκτέλεση
Για την κρέμα τυριού ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και τα βάζουμε σε μπολάκι.
Για τις πίτες τρίβουμε τις πατάτες στον χοντρό τρίφτη σε ένα μπολ. Βάζουμε τις τριμμένες πατάτες σε μία υφασμάτινη πετσέτα και σφίγγουμε να βγάλουν όλα τα υγρά τους και τις ξαναβάζουμε στο μπολ.
Ρίχνουμε στο μπολ τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε να ενωθούν.

Αφήνουμε στο ψυγείο για λίγα λεπτά. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελάχιστο λάδι και από δύο κουταλιές σούπας μείγμα πατάτας. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε με την κρέμα και ροδέλες πιπεριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: