Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Το πιάτο της Δευτέρας του Πάσχα



Μετα το μεγάλο τραπέζι της ημέρας του Πάσχα μας έχουν πισεψει αρνι,  ένα μαρούλι μερικά αυγά,  τυρί, λίγο απ όλα τα υλικά πού είχαμε στο τραπέζι μας.
Ευκαιρία ειναι για ενα ελαφρύ πιάτο με οτι έχουμε.

Υλικά
1 μπολ με ψημένο αρνι χωρίς κόκαλα

1 μαρούλι
1/3 λάχανο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
3 αυγά βρασμένα
1/2 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 κιλό κριθάρακι χοντρό
2 φλιτζάνια τυριά (φέτα η κίτρινα)
1 φλιτζάνι ελιές χωρίς κουκούτσια
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ντομάτα σε κύβους
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά γλυκού ρίγανη
1 λεμόνι η 2 κουταλιές σούπας ξύδι (οτι προτιμάτε καλύτερα)

Εκτέλεση
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το κριθαράκι αλ τεντε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ να κρυώνουν.
Ανακατεύουμε το λάδι με το λεμόνι ή το ξύδι,  την ρίγανη,  αλάτι και πιπέρι.
Ψιλοκοβουμε όλα τα υλικά και τα βάζουμε στο μπολ.  Ριχνουμε το Μείγμα λαδιού και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε με ψημένο ψωμί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: