Κέτσαπ που γίνεται με ψητά παντζάρια με ελαφρώς γήινη γεύση,
που μας αρέσει πολύ να την βάζουμε σε μπιφτέκια γαλοπούλας.
Μία διαφορετική γεύση στα μπιφτέκια.
Υλικά
1 1/2 κιλό παντζάρια
1 ξερό κρεμμύδι
1 φλιτζάνι ξύδι μήλου μηλίτη
1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με νερό βάζουμε τα παντζάρια και το κρεμμύδι
και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα παντζάρια.
Στραγγίζουμε και τα ξεφλουδίζουμε. Το ίδιο κάνουμε και το
κρεμμύδι.
Κόβουμε όλα σε κύβους και μαζί με το ξύδι, την μαύρη ζάχαρη,
το κρεμμύδι τα βάζουμε στο μπλέντερ να γίνουν πουρές.
Βάζουμε τον πουρέ σε κατσαρόλα και ανακατεύετε μέχρι να
αρχίσει να πήζει και να χάνει τα υγρά του περίπου για 25 λεπτά.
Αφαιρέστε κατσαρόλα από τη φωτιά και ενώστε με τα υπόλοιπα
συστατικά. Δοκιμάστε και ρυθμίστε το καρύκευμα, εάν είναι απαραίτητο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου