Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Ψημένα ψωμάκια με πάστα ελιάς και λιωμένο τυρί

Ένα ορεκτικό εύκολο και νόστιμο για τους χορτοφάγους με πάστα ελιάς λεμόνι και τυρί που λιώνει.

Υλικά
1 φλιτζάνι πράσινες ελιές
1 κουταλιά κάπαρη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 λεμόνι ξύσμα και μισό για γαρνιτούρα
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
¼ φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μπαγκέτα, κομμένη σε φέτες

2-3 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα ή γραβιέρα
φρέσκο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Ξεπλύνετε τις ελιές αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις βάζουμε σε μπλέντερ μαζί με την κάπαρη, το σκόρδο, το ξύσμα ενός λεμονιού, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο.
Χτυπάμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Απλώστε στην μία πλευρά κάθε φέτας ψωμιού με ένα λεπτό στρώμα από βούτυρο και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί.


Ψήνουμε για 1-2 λεπτά την πλευρά με το βούτυρο. Απλώς θέλουμε την άλλη πλευρά από την επικάλυψη να είναι ελαφρώς ψημένη.


Απλώνουμε το μείγμα ελιάς πάνω στην άψητη πλευρά σε κάθε φέτα και πασπαλίζουμε με τυρί.



Ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί. Γαρνίρετε τις φέτες με ξύσμα λεμονιού και μαύρο πιπέρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: