Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Ο μεζές της νηστείας

Υλικά
4 μέτρια καλαμάρια καθαρισμενα
20 γαρίδες καθαρισμένες
20 μύδια καθαρισμενα
1 πλοκάμι απο χταπόδι
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σφηνάκι ούζο η ρακί
3 κουταλιές σούπας ξύδι
1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
2 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας σουσάμι άσπρο
Αλάτι και πιπέρι
1/4 κουταλάκι γλυκού τζιντζερ τριμμένο


Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με το ξύδι βάζουμε το πλοκάμι του χταποδιού και το ζεματαμε για 3 λεπτα. Το βγάζουμε και το κόβουμε σε ροδέλες.


Κόβουμε τα καλαμάρια σε κύβους.


Βάζουμε το σουσάμι μαζί με λίγο αλάτι και το τζιντζερ σε ένα Γουδί και τα πετάμε μέχρι να ενωθούν και να βάλουν τα υγρά τους και τα αρώματα τους.
Ψιλοκοβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο


 και σε αντικολλιτικο τηγάνι τα σοτάρουμε με το μείγμα σουσαμιου μεχρι να γίνουν διαφανα.




Ρίχνουμε στο τηγάνι τις γαρίδες,  τα καλαμάρια και ανακατεύουμε μέχρι οι γαρίδες να πάρουν ενα ροζ χρώμα. Ρίχνουμε τα μύδια,  και τα κομμάτια από το χταπόδι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.


Ριχνουμε μετά το ούζο και αφήστε να μισό εξατμιστεί το ούζο. Ρίχνουμε το λεμόνι και τον άνηθο ανακατεύουμε και βγάζουμε απο την φωτιά.
Σερβίρετε με φρυγανισμενο ψωμί.





Δεν υπάρχουν σχόλια: