Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Ψημένα Sticks τυριού και κοτόπουλου με σάλτσα πιπεριάς

Στην βόλτα μας συναντήσαμε μια καντίνα με πρόχειρο φαγητό. Πρόσφερε Sticks τυριού και κοτόπουλου με σάλτσα πιπεριάς. Ήταν αρκετά γευστικά και έτσι αποφασίσαμε να τα φτιάξουμε στο σπίτι.
Το τυρί που μπορεί κανείς να ψήσει για Sticks ή στα κάρβουνα είναι εκτός από το κυπριακό χαλούμι, είναι το μαστέλο Χίου, η φορμαέλα Παρνασσού, ο μπάντζος, αλλά και το μανούρι, που θέλει λίγο ψήσιμο, αλλά γίνεται εξαιρετικό για σαλάτες. Επίσης, ψήνονται ορισμένα σκληρά κεφαλοτύρια, αλλά γίνονται αρκετά αλμυρά.
Εμείς χρησιμοποιήσαμε μανούρι στην συνταγή μας.

Υλικά
Για την επικάλυψη
3/4 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1/2 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο Νισεστέ
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
1/4 κουταλάκι φρέσκο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι πάπρικα

Για τη σάλτσα
1 κουταλιά ψιλοτριμμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοτριμμένη
1 κουταλάκι γλυκού μέλι
2 κόκκινες πιπεριές
1 πιπεριά τσίλι ή άλλη καυτερή
3 κουταλιές μαγιονέζα
1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμονιού

Θα πρέπει επίσης
400 γραμ. τυρί μανούρι κομμένο σε μπαστουνάκια
2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μπαστουνάκια
1 κουταλιά σούπας κέτσαπ
1 κουταλιά σούπας μέλι
1 κουταλιά σούπας ξύδι
1/4 φλιτζάνι λάδι

Εκτέλεση
Συνδυάστε τα συστατικά για την επικάλυψη σε ένα ρηχό πιάτο.


Βάζουμε στο μούλτι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και κάνουμε έναν πολτό. Βάζουμε σε ένα μπολ το μείγμα πιπεριάς και όλα τα άλλα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Αφήστε στην άκρη.
Όταν είστε έτοιμοι, κόψτε το μανούρι σε μεγάλη ορθογώνια. 
Κόψτε το στήθος κοτόπουλου σε μπαστουνάκια.


Ανακατέψτε μαζί την κέτσαπ με μια κουταλιά της σούπας μέλι, και το ξύδι βυθίστε προσεκτικά το τυρί μέσα στο μίγμα, και μετά από το μείγμα φρυγανιάς μέχρι να καλυφτεί καλά από όλες τις μεριές.


Στη συνέχεια, κάντε το ίδιο με τα κομμάτια κοτόπουλο (ετοιμάζουμε λίγο περισσότερο μείγμα αν έχει εξαντληθεί).


Τώρα, για να τα μαγειρέψετε, μπορείτε να δοκιμάσετε τη μέθοδο ψησίματος αν τα πασπαλίσετε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήσετε σε ταψί με λαδόκολλα σε περίπου 200 βαθμούς μέχρι να γίνουν τραγανά.


Αλλά μπορείτε και να τα περάσετε από τηγάνι (δεν είναι τόσο υγιεινά).
Βάζουμε την σάλτσα σε μπολάκια και σερβίρουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: