Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Κεφτεδάκια λουκάνικου (Ασιατική συνταγή)

Το λουκάνικο δεν είναι ότι ποιο διαιτητικό μπορούμε να βρούμε αλλά έχει μια έντονη και ιδιαίτερη γεύση.

Υλικά
½ κιλό λουκάνικα
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
½ κουταλάκι σκόνη τζίντζερ
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
¼ φλιτζάνι σκόνη κόλιανδρο
1 κουταλάκι γλυκού μέλι
1 κουταλιά καυτερή σάλτσα πιπεριάς ή ½ κουταλάκι γλυκού τριμμένη πιπεριά τσίλι
2 κουταλιές σούπας ψημένο σουσάμι
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
250 γραμ. τριμμένο τυρί τσένταρ

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς C.
Αφαιρέστε από τα λουκάνικα το περίβλημα και περάστε τα από το μπλέντερ να γίνουν κιμάς.


Ανακατέψτε όλα τα συστατικά καλά σε ένα μπολ, κάντε τα μικρά μπαλάκια, και τοποθετήστε σε ένα ταψί αφού έχετε βάλει λαδόκολλα.



Ψήστε 20-25 λεπτά, ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: