Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Μπακαλιάρος με σάλτσα κάρυ και μυρωδικών συνοδεία από πιλάφι


Όταν μας είπανε για αυτό το πιάτο περιμέναμε ότι θα γευτούμε μία συνταγή συνηθισμένη και γνώριμη. Μερικές φορές δεν μπορείς να φανταστείς πώς μπορούν οι γεύσεις και τα αρώματα να συνδυαστούν τόσο καλά. Τελικά δοκιμάσαμε κάτι το ξεχωριστώ και το φέρνουμε να το δοκιμάσετε και εσείς.

Υλικά
2 κιλά χωρίς κόκαλα φιλέτο μπακαλιάρου χωρίς πέτσα, κομμένα σε κομμάτια.
3 κουταλιές σούπας. φρέσκο χυμό λεμονιού
Αλάτι

3 κουταλιές σούπας λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη τζίντζερ
1 1/2 κουταλάκι γλυκού κόλιανδρο σκόνη
1 κουταλάκι γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι γλυκού καυτερή πιπεριά σε σκόνη
1/2 κουταλάκι γλυκού κουρκούμη σκόνη
3 κουταλιές σούπας λευκό ξίδι
2 μικρές πράσινες πιπερίτσες κομμένες σε λεπτές φέτες
ρύζι μαγειρεμένο μπασμάτι ή μακρύκοκκο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τα κομμάτια μπακαλιάρου με τον χυμό λεμονιού και το αλάτι. Καλύψτε με το πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το κρεμμύδι ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει, περίπου 6 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και το τζίντζερ και μαγειρεύουμε 1 λεπτό ακόμα. Προσθέστε το κόλιανδρο, το κύμινο, την καυτερή πιπεριά, και τον κουρκουμά και μαγειρέψτε ένα λεπτό. Προσθέστε το ξύδι, τις φέτες πιπεριάς, και σιγοβράστε, ανακατεύοντας περιστασιακά, 6-8 λεπτά.
Προσθέστε το ψάρι με το υγρό που έχει στο μπολ και σιγοβράστε μέχρι το ψάρι να μαγειρευτεί 8-10 λεπτά.

Αφαιρέστε από τη φωτιά και σερβίρετε σε πιατέλα με ρύζι πιλάφι και αν θέλετε πασπαλίστε στο ψάρι λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια: