Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Ζυμαρικά με πέστο και κοτόπουλο

Ένα πιάτο που μπορείτε να έχετε έτοιμα από πιο πριν τα υλικά και να βράσετε τα μακαρόνια μόνο για να έχετε ένα εύκολο βραδινό.

Υλικά
Για το κοτόπουλο
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
½ κουταλάκι γλυκού σκόρδο σκόνη
½ κουταλάκι γλυκού πάπρικα σκόνη

½ κουταλάκι γλυκού τζίντζερ σκόνη
¼ κουταλάκι γλυκού πιπέρι
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο

Για τα ζυμαρικά
1 πακέτο ½ κιλό ζυμαρικά γωνιές ή κοφτό
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο λάχανο
1 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό, συν λίγο για γαρνιτούρα
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένα καρύδια
1/2 κουταλιά σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2/3 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 λεμόνι Χυμό
1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 φλιτζάνι ​​ μοτσαρέλα σε κυβάκια
Αλάτι και πιπέρι
Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Για το κοτόπουλο
Ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά και το λάδι σε ένα μπολ. Με το μείγμα αλείφουμε καλά τα κομμάτια κοτόπουλου από όλες τις πλευρές.
Σε ταψί βάζουμε το κοτόπουλο και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά γυρίζοντας τα ανά τέταρτο μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα.

Για τα ζυμαρικά
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να είναι al dente. Στραγγίζουμε και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
Κάντε πέστο
Βάζουμε το λάχανο, τον βασιλικό και τα καρύδια σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι γίνει ένας πολτός. Ξεκολλήστε ότι έχουν οι πλευρές, και στη συνέχεια, προσθέστε το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι και το αλάτι. Χτυπήστε πάλι έως ότου όλα τα υλικά να ανακατευτούν καλά.
Ρίξτε πέστο πάνω από τα ζυμαρικά, στη συνέχεια, προσθέστε τις ντομάτες κομμένες στην μέση και την μοτσαρέλα. Ανακατέψτε τα όλα μαζί.
Κόψτε κάθε φιλέτο κοτόπουλου σε φέτες και σερβίρετέ το πάνω από τα ζυμαρικά.

Σερβίρετε με φρέσκο βασιλικό και τριμμένη παρμεζάνα, αν το επιθυμείτε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: