Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Μείγμα αλάτι της Patty

Ένα μείγμα που ταιριάζει ε τα περισσότερα φαγητά ιδανικό για τηγανιτές πατάτες και ψάρι στο τηγάνι χωρίς λάδι.
Προσφέρει τις ιδιότητες του αλατιού Ιμαλάϊων και τις ιδιότητες του ιωδίου από το άσπρου αλάτι. Το φασκόμηλο μαζί με το δενδρολίβανο δίνουν ένα χαρακτηριστικό υπέροχο άρωμα.

Υλικά
1 φλιτζάνι αλάτι χοντρό άσπρο
1 φλιτζάνι αλάτι ροζ Ιμαλάϊων χοντρό
1 κουταλάκι γλυκού φασκόμηλο
1/2 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου

2/3 κουταλάκι γλυκού ξερό δενδρολίβανο
1/2 κουταλάκι γλυκού πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση
Βάζουμε στο μούλτι 1 κουταλιά άσπρο αλάτι μαζί με το δενδρολίβανο και το φασκόμηλο και το χτυπάμε μέχρι να γίνει μέτρια ψιλό. (αυτό το κάνουμε γιατί αν βάλουμε μόνα τους τα μυρωδικά δεν θα τριφτούν.

Μετά προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά και χτυπάμε μέχρι να γίνει το αλάτι μέτρια ψιλό. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: