Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Σπιτικά Fish Sticks

Υλικά
1/2 φλιτζάνι ξηρά ψίχουλα ψωμιού η φρυγανιά
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι γλυκού λεμόνι
1/4 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση
1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
3/4 φιλέτα μπακαλιάρου κομμένο σε λωρίδες
1 φλιτζάνι λιωμένο Βούτυρο

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
Σε ένα ρηχό μπολ, ανακατεύουμε τη φρυγανιά και τα καρυκεύματα. Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα άλλο ρηχό μπολ και το αυγό σε ξεχωριστό μπολ.
Βουτήξτε τα ψάρια στο αλεύρι και στις δύο πλευρές, αφαιρέστε το περιττό.
Περάστε τα στο αυγό και στη συνέχεια στην φρυγανιά με τα μπαχαρικά μέχρι να γίνει μια καλή επίστρωση.
Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί που έχετε στρώσει λαδόκολλα και περάστε τα αλαφριά με το βούτυρο.

Ψήστε 10-12 λεπτά ή μέχρι τα ψάρια μέχρι να πάρουν χρυσαφή χρώμα, γυρίζοντας μία φορά. Η συνταγή βγάζει 2 μερίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: