Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Πατάτες βραστές με πέστο με φιστίκια Αιγίνης και μυζήθρα

Υλικά
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες
1 φλιτζάνι πέστο
Τριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα

Για το πέστο
50 γραμ. βασιλικό φρέσκο
1-2 σκελίδες σκόρδο
50 γραμ. φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα
6 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας παρμεζάνα
λίγο λεμόνι χυμό (προαιρετικά)
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
για το πέστο
Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από την παρμεζάνα, στο μούλτι και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει πολτός όλο το μείγμα.

Στο τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα και χτυπάμε λίγο ακόμα.
Ελέγχουμε αν χρειάζεται αλάτι ή πιπέρι και το συμπληρώνουμε.
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να ψηθούν (εάν τις καρφώσουμε στο κέντρο με ένα μαχαίρι να πέφτουν εύκολα).

Στραγγίζουμε τις πατάτες και την αφήνουμε σε ένα μπολ να κρυώσουν. Βάζουμε το πέστο και ανακατεύουμε καλά. Πριν το σερβίρισμα πασπαλίζουμε ψιλοτριμμένη μυζήθρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: