Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Πως ετοιμάζουμε το ρύζι για σούσι

Αυτή είναι η βασική παραδοσιακή ιαπωνική συνταγή για βρασμένο ρύζι. Μπορείτε να ετοιμάσετε το ρύζι για σούσι ή σαν συνοδευτική διακόσμηση στα πιάτα σας μιας και μπορείτε να κάνετε άπειρα σχέδια.

Υλικά
3 φλιτζάνια ρύζι βραχύ κόκκο
4 1/2 φλιτζάνια νερό
2 κουταλιές σούπας. αλάτι

Εκτέλεση
Τοποθετήστε το ρύζι σε ένα μεγάλο μπολ στο νεροχύτη και, στη συνέχεια, το σκεπάζουμε με νερό.
Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, ανακατέψτε το ρύζι, μέχρι το νερό γίνεται θολό.
Στραγγίξετε το θολό νερό, και καλύψτε το και πάλι με φρέσκο νερό. Επαναλάβετε το ανακάτεμα και αποστράγγιση του ρυζιού μέχρι το νερό μην είναι πλέον θολό (αυτό θα διαρκέσει περίπου 8 λεπτά).
Ρίξτε το ρύζι καθαρό σε ένα μεγάλο σουρωτήρι ή κόσκινο στον νεροχύτη και αφήστε το να στραγγίξει για 30 λεπτά.


Σε μία κατσαρόλα βάλτε το ρύζι με 3 1/2 φλιτζάνια νερό και αφήστε να πάρει βράση. Καλύψτε το ρύζι, μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό, και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το νερό, περίπου 10 λεπτά.
Σβήστε τη φωτιά αλλά αφήστε το να σταθεί σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει το ρύζι, περίπου 10 λεπτά.
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, ανακατεύουμε το ρύζι να μην κολλήσει. Σε ένα μικρό κύπελλο βάλτε το υπόλοιπο νερό (1 φλιτζάνι) με το αλάτι


Και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.

Για την διαμόρφωση του ρυζιού, βουτάτε τα χέρια σας στο αλατισμένο νερό για να κολλήσει το ρύζι στα χέρια σας και ετοιμάστε τα σχέδια σας ή το σούσι σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: