Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Κορμός με μαρμελάδα κεράσι και ψημένη μαρέγκα

Όταν ξεκίνησα να φτιάχνω κορμό το κέικ στο τύλιγμα συχνά μου άνοιγε και έσπαγε. Σε μία τέτοια περίσταση ήρθε η ιδέα να καλύψω τον κορμό με μαρέγκα και να το ψήσω για λίγα λεπτά. Έτσι έγινε ένας κορμός με κρούστα μαρέγκας.

Υλικά
5 κουταλιές σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλιτζανιού αλεύρι
2/3 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
4 αυγά
4 ασπράδια αυγών

ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
1 κουταλιά σούπας σκούρο ρούμι
1 φλιτζάνι μαρμελάδα κεράσι (μπορείτε να βάλετε όποια θέλετε)

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και αφήνουμε να περιμένει.
Στο μπολ ενός μίξερ με το σύρμα, κτύπησε 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη και τα 4 αυγά σε υψηλή ταχύτητα μέχρις ότου το μίγμα αφρατέψει και αν σηκώσουμε το σύρμα να πέφτει σαν  κορδέλα, περίπου 6 λεπτά.
προσθέτουμε το βούτυρο και το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ενοποιηθούν καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί το στρώνουμε και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει στο κάτω μέρος, περίπου 12 λεπτά.
Τοποθετήστε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας ελαφριά νωπή που να είναι μεγαλύτερη από το ταψί σε μια επιφάνεια εργασίας, και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
Αναστρέψτε κέικ επάνω στην πετσέτα και τυλίξτε μέχρι να κρυώσει αρκετά.
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια σφικτή μαρέγκα.

Ξετυλίγουμε το κέικ αλείφουμε στο εσωτερικό με την μαρμελάδα και το τυλίγουμε πάλι. Βάζουμε τον κορμό σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα και το αλείφουμε εξωτερικά όλο με την μαρέγκα.
Ψήνουμε στο γκριλ για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: