Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Μακαρόνια πένες με βότκα

Όταν πρώτοφτιάχτηκε αυτή η συνταγή πολλοί είπαν ότι είναι άλλο ένα πιάτο του μάρκετινγκ. Το σίγουρο είναι ότι γεννήθηκε ένα πιάτο με πικάντικη ιδιαίτερη γεύση εύκολο και γρήγορο.

Υλικά
1 πακέτο (1/2 κιλό) πέννες
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι γλυκού κόκκινο πιπέρι
6 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες κατά μήκος

1 φλιτζάνι τριμμένε φρέσκιες ντομάτες
1/4 φλιτζανιού βότκα
3/4 φλιτζανιού γιαούρτι
1 φλιτζάνι παρμεζάνα
Ψιλοκομμένο μαϊντανό, και φλοίδες τυριού για γαρνίρισμα

Οδηγίες
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει σε δυνατή φωτιά, προσθέστε πέννες, και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνουν al dente, περίπου 11 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάλτε το λάδι και προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν, περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες και την βότκα, και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μειωθεί ελαφρώς, περίπου 5 λεπτά. Ανακατέψτε το γιαούρτι και το τυρί, το αλάτι και το κόκκινο πιπέρι, και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο μείγμα.

Στραγγίστε τα ζυμαρικά, και τα μεταφέρετε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύετε τα ζυμαρικά με την σάλτσα μέχρι να ενσωματωθούν. Μεταφέρετε τα σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και φλοίδες τυριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: