Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Μπουκιές ρυζιού με μπαχαρικά

Πολλές φορές θέλουμε να διακοσμήσουμε ένα πιάτο με ένα βασικό συστατικό. Ένα από τα συνοδευτικά είναι το ρύζι. Μπορούμε να ετοιμάσουμε μικρές διακοσμήσεις με ρύζι και μυρωδικά ή μπαχαρικά που να συνοδεύσουν το πιάτο μας και να δώσουν παραπάνω γεύση και χρώμα.

Αυτό μπορούμε να το κάνουμε όπως λένε οι Ιάπωνες (onigiri).

Θα σας δώσουμε μερικές ιδέες για να κάνετε ένα διαφορετικό πιάτο.


Πάντα για να επεξεργαστείτε το ρύζι πρέπει να είναι σωστά βρασμένο (δείτε συνταγή) και όταν το πλάθουμε με τα χέρια να βουτάμε τα χέρια μας σε ένα φλιτζάνι που έχουμε νερό και διαλύσει μέσα 1 κουταλιά σούπας αλάτι (για να μην κολάι).

Με μπαχαρικά
Μπορούμε να ανακατέψουμε μια δόση ρύζι με
Αποξηραμένο και τριμμένο φασκόμηλο.
Ένα μείγμα από καπνιστή πάπρικα και καυτερή πάπρικα.
Καβουρδισμένο σουσάμι.
Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, τριμμένο καρότο, ψιλοκομμένο μοβ λάχανο.


Γεμιστά σχέδια με ρύζι
Για να κάνουμε τα γεμιστά παίρνουμε στο χέρι μας μια κουταλιά σούπας ρύζι και το πλάθουμε λίγο. Κάνουμε στο κέντρο ένα λακουβάκι και βάζουμε την γέμιση μας. Πλάθουμε το ρύζι με την γέμιση μέσα στο επιθυμητό σχέδιο που θέλουμε.


Μπορούμε για γέμιση να βάλουμε
Τυρί, κοτόπουλο, λουκάνικο, αλλά και σολομό, καβούρι, αλλά και λαχανικά καρότο, αγγούρι.



Αν θέλετε μπορείτε όταν κάνετε τα σχήματα να τα περάσετε από ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι και να τους δώσετε χρώμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: