Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Σολομός λεμονάτος στο τηγάνι

Ένα πολύ εύκολο και γρήγορο πιάτο το φτιάχνει ο Γιώργος στο «George's Fish Bar» στο Λονδίνο.

Υλικά
4 φιλέτα Σολομού στεγνώσετε τα με χαρτί κουζίνας
αλάτι και Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 λεμόνια, 1 λεπτές φέτες και 1 χυμός

1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου ή θαλασσινών
3 κουταλιές σούπας ανάλατο βούτυρο
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση
Προθερμάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και όταν λάδι είναι ζεστό, αλλά μα μην κάψει, προσθέστε τον σολομού με το δέρμα προς τα πάνω. πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.


Μαγειρέψτε τον σολομό μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα, περίπου 6 λεπτά, στη συνέχεια, αναποδογυρίστε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα. Μεταφέρετε τον σε ένα πιάτο.


Μειώστε τη φωτιά στο μισό, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
Προσθέστε τις φέτες λεμονιού και το ζωμό κοτόπουλου ή θαλασσινών στο τηγάνι και αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μειωθεί ο ζωμός, 3 έως 5 λεπτά.


Επιστρέφουμε τον σολομό πίσω στο τηγάνι και σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθεί ο σολομός, 3 έως 4 λεπτά. 



Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύετε για να δημιουργήσετε κρεμώδη σάλτσα.



Γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: