Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Αγκινάρες καλογριές

Υλικά
10 μέτριες αγκινάρες
100 γραμ. σησαμέλαιο
1 κρεμμυδάκι,
2 κουταλιές ανθόγαλο ή βούτυρο
2 φρυγανιές, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις αγκινάρες από το εξωτερικά και τις καθαρίζετε από τις αγκίδες και το εσωτερικό χνούδι.
Στο κεφάλι της αγκινάρας, χαράζετε με το μαχαίρι ένα σταυρό χωρίζοντας την αγκινάρα σε 4 μέρη και τις αλατοπιπερώνετε. Τις βάζετε σε πλατιά κατσαρόλα με την ρίζα προς τα κάτω ώστε να πατούν όλες. Προηγουμένως έχετε βάλει το κρεμμυδάκι και το λάδι, το ανθόγαλο ή το βούτυρο στην κατσαρόλα στην φωτιά με ανάλογο νερό κάτω από την μέση της αγκινάρας.

Κοπανίζετε την φρυγανιά και την πασπαλίζετε από πάνω.
Δεν βάζετε κουτάλι για να ανακατέψετε μόνο κουνάτε την κατσαρόλα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: