Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Ψητή σαλάτα κουνουπίδι με χοιρινά παϊδάκια

Υλικά
450 γραμ. κουνουπίδι κομμένο σε μεγάλα μπουκετάκια
2 κουταλάκια γλυκού αποξηραμένο τσίλι
4 παϊδάκια χοιρινά
2 ματσάκια σπανάκι 300 γραμ.
1/2 φλιτζάνι σταφίδες
1/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα ρίγανης

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Τοποθετήστε το κουνουπίδι σε ένα ταψί.
Ψεκάστε με το ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με το τσίλι (μπούκοβο). Ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει ελαφρώς.
Εν τω μεταξύ, περνάμε με αλάτι και πιπέρι και τις δύο πλευρές του χοιρινού κρέατος. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ψεκάστε με το ελαιόλαδο. Μαγειρέψτε το χοιρινό κρέας για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθεί.
Μεταφορά σε ένα πιάτο. Καλύψτε και αφήστε τα για 5 λεπτά να ξεκουραστεί.
Βάλτε το σπανάκι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό ή μέχρι να μαραθεί το σπανάκι μόνο.

Ανακατέψτε το κουνουπίδι, τις σταφίδες και την ρίγανη σε ένα μπολ. Σερβίρετε το σπανάκι και το χοιρινό κρέας με την σαλάτα κουνουπίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: