Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Πάβλοβα (Pavlova) σοκολάτας

Υλικά
Για την Πάβλοβα
4 ασπράδια αυγών
220 γραμ. ζάχαρη άχνη
15 γραμμάρια σκόνης κακάο
1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα
1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος
100 γραμ. σοκολάτα
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη


Για διακόσμηση
λευκή σοκολάτα
σοκολάτα γάλακτος
σκούρα σοκολάτα

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 ° C.
Σε μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια αυγών με μια πρέζα αλάτι και προσθέστε σιγά τη ζάχαρη, χτυπάτε τη μαρέγκα για περίπου 10 λεπτά, έως ότου το μίγμα σταθεροποιηθεί.
Προσθέστε το κοσκινισμένο κακάο και τοποθετήστε τη μαρέγκα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και δημιουργήσετε ένα λόφο περίπου 16 εκατοστά σε διάμετρο και στην μέση με ένα κουτάλι κάνουμε ένα άνοιγμα ίσιωμα.
Ψήνουμε τη μαρέγκα στο φούρνο για περίπου μία ώρα και στη συνέχεια αφήστε τη να κρυώσει στο φούρνο με την πόρτα μισάνοιχτη.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να φτάσετε στο όριο του βρασμού, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Αφήστε την να κρυώσει η κρέμα σοκολάτα στο ψυγείο για 2 ώρες και στην συνέχεια με μίξερ την χτυπάμε να αφρατέψει και να σφίξη. Βάζουμε την κρέμα πάνω από την μαρέγκα και διακοσμούμε με φλοίδες  από τα 3 είδη σοκολάτας και διατηρήστε στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: