Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Κανελόνια με κρέπες σάλτσα μπολονέζ

Υλικά
Για τα Κανελόνια
3 αυγά
150 γραμ. αλεύρι
250 ml γάλα
αλάτι

Για τη σάλτσα
1 μικρό κρεμμύδι
100 γραμ. μανιτάρια κονσέρβα ψιλοκομμένα
150 γραμ. μπέικον ψιλοκομμένο
250 γραμ. κιμάς χοιρινός
350 γραμ. μοσχαρίσιος κιμάς

½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
300 γραμ. σάλτσα ντομάτας
2 κουταλιές σούπας πάστα ντομάτας
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Για μπεσαμέλ
600 ml γάλα
90 γραμ. βούτυρο
6 κουταλιές σούπας αλεύρι
μοσχοκάρυδο
αλάτι

Επιπροσθέτως
τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση
Για τη σάλτσα Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε ελαφρά, στη συνέχεια προσθέστε το μπέικον και, μετά από ένα λεπτό, τον κιμά ψήνουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα κουτάλι.
Όταν θα τσιγαριστού όλα προσθέτουμε χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα μανιτάρια στραγγισμένα.
Σβήνουμε με λευκό κρασί, αφήστε το να εξατμιστεί.
Βάλτε τη σάλτσα ντομάτας και δύο κουταλιές της σούπας συμπυκνωμένη σάλτσα φέρτε σε βρασμό, στη συνέχεια, καλύψτε και μαγειρέψτε για περίπου δύο ώρες σε χαμηλή φωτιά αφήστε να κρυώσει.
Για τις κρέπες χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και το αλάτι, μέχρι το μείγμα να είναι χωρίς σβώλους. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το για 30 λεπτά.
Μετά ανακατέψτε πάλι να γίνει ένας πηκτός χυλός. Αν είναι αραιός προσθέστε αλεύρι αν είναι πηχτός προσθέστε περισσότερο γάλα έως ότου επιτευχθεί η επιθυμητή σύσταση.
Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι αλείφουμε με πολύ λίγο βούτυρο με χαρτί κουζίνας και ρίξτε μια κουτάλα χυλό κινήστε το τηγάνι να πάει σε όλο τον πάτο.
Μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, όταν θα εμφανιστεί στην επιφάνεια φυσαλίδες είναι ώρα να γυρίσει η κρέπα.
Συνεχίστε με αυτό τον τρόπο έως ότου τελειώσει όλος ο χυλός και βάλτε τις κρέπες σε ένα πιάτο.
Για τη σάλτσα ζεστάνετε το γάλα σε μια κατσαρόλα. Σε μια δεύτερη κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύετε το αλεύρι μονομιάς για μερικά λεπτά. Προσθέστε το ζεστό γάλα, λίγο κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς, χωρίς διακοπή μέχρι πήξει.
Θα πρέπει να πάρετε μια λεία μπεσαμέλ που θα βράσει για λίγα λεπτά και προσθέστε το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
Για την κατασκευή παίρνουμε ία κρέπα βάζουμε μέσα 2 κουταλιές σούπας από τον κιμά (χωρίς πολύ σάλτσα) και τυλίγουμε σε ρολό.
Βάζουμε σε ταψί που έχουμε λαδώσει τα ρολά κανελόνια το ένα δίπλα στο άλλο.

Βάζουμε την σάλτσα που έχει περισσέψει και περνάμε στην επιφάνεια με ένα στρώμα μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με τυρί παρμεζάνα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, τα δύο τελευταία κάτω από το γκριλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: