Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Κεφτεδάκια μανιταριών με σάλτσα

Υλικά
1/2 κιλό πατάτες σε κομμάτια
1/2 κιλό μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
2 κουταλιές σούπας πελτέ σάλτσα
1 φλιτζάνι νερό
Αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές σούπας σησαμέλαιο

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό τις σουρώνουμε και τις πολτοποιούμε.

Σε τηγάνι βάζουμε λίγο σησαμέλαιο σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για λίγο.
Αφαιρούμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια χωρίς το ζουμί από το τηγάνι.
Βάζουμε στον πουρέ πατάτας το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και πλάθουμε σε κεφτεδάκια.
Περνάμε από την φρυγανιά και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα στον φούρνο στους 200ο για 20 λεπτά μέχρι να ψηθούν.
Στο τηγάνι βάζουμε την πάστα ντομάτας και λίγο νερό και βράζουμε μέχρι να πήξει.

Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια και βάζουμε την σάλτσα από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: