Υλικά
40 μπισκότα σαβαγιάρ
200 γραμ. κρέμα γάλακτος
2 φλιτζάνι καφέ τύπου καπουτσίνο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι αμύγδαλα τριμμένα ψιλά (όχι σκόνη)
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε την ζάχαρη να καραμελώσει ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα.
Μόλις γίνει καραμέλα την χύνουμε σε λαδόκολλα να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
Στο μούλτι θρυμματίζουμε την καραμέλα σε ψιλά κομμάτια όχι σκόνη.
χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί σφικτή.
Σε ένα ταψάκι 40Χ40 στρώνουμε μια σειρά από τα μπισκότα σαβαγιάρ αφού πρώτα έχουμε βουτήξει την κάτω πλευρά τους στον καφέ και έχουν πάρει χρώμα και γεύση το μισό του πάχους τους.
Από πάνω απλώνουμε μια στρώση σαντιγί και πασπαλίζουμε με την τριμμένη καραμέλα.
Επαναλαμβάνουμε με μια σειρά μπισκότα πάλι σαντιγί και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη καραμέλα
40 μπισκότα σαβαγιάρ
200 γραμ. κρέμα γάλακτος
2 φλιτζάνι καφέ τύπου καπουτσίνο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι αμύγδαλα τριμμένα ψιλά (όχι σκόνη)
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε την ζάχαρη να καραμελώσει ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα.
Μόλις γίνει καραμέλα την χύνουμε σε λαδόκολλα να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
Στο μούλτι θρυμματίζουμε την καραμέλα σε ψιλά κομμάτια όχι σκόνη.
χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί σφικτή.
Σε ένα ταψάκι 40Χ40 στρώνουμε μια σειρά από τα μπισκότα σαβαγιάρ αφού πρώτα έχουμε βουτήξει την κάτω πλευρά τους στον καφέ και έχουν πάρει χρώμα και γεύση το μισό του πάχους τους.
Από πάνω απλώνουμε μια στρώση σαντιγί και πασπαλίζουμε με την τριμμένη καραμέλα.
Επαναλαμβάνουμε με μια σειρά μπισκότα πάλι σαντιγί και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη καραμέλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου