Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Φασόλια με λαχανίδες

Υλικά
1/2 κιλό φασόλια ξερά
1 μέτριο κρεμμύδι,
1/2 κιλό λαχανίδες,
1/2 καυτερή κόκκινη πιπεριά,
250 γραμ. λάδι,
1/2 κουταλάκι πάπρικα,
1 κουτάλι σούπας πελτέ ντομάτας, αλάτι

Εκτέλεση


Βράζουμε τα φασόλια σε αρκετό νερό. Λίγο πριν βράσουν και χυλώσουν, προσθέτουμε τις λαχανίδες ψιλοκομμένες, 15' αργότερα, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι και το προσθέτουμε στα φασόλια, το αλάτι, την πάπρικα, την καυτερή πιπεριά και τον πελτέ, διαλυμένο σε 2 φλιτζάνι ζεστό νερό. Αφήνουμε να ψηθούνε σε σιγανή φωτιά για 45' ώσπου να μείνουν μόνο με την σάλτσα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: