Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ψημένα Γαρίδες με φέτα και ντομάτα

Υλικά
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 1/2 κιλά μεγάλες γαρίδες, αποφλοιωμένες
1/4 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
3/4 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
Αλάτι
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
3/4 κούπα ξηρό βερμούτ
1 φλιτζάνι ντομάτες σε κύβους
1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C.

Βάλτε το βούτυρο και το σκόρδο σε ένα τηγάνι και τοποθετήστε σε υψηλή θερμοκρασία. Μόλις λιώσει το βούτυρο και το σκόρδο αρχίζει να ψήνεται, προσθέστε το γαρίδες, κόκκινο πιπέρι, και την ρίγανη. Μαγειρέψτε μέχρι τις γαρίδες να ψηθούν περίπου 5 λεπτά αλατίστε και στη συνέχεια προσθέστε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα.
Ρίχνουμε το βερμούτ στο τηγάνι και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μειωθεί στο μισό. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ψηθούν.
Βάλτε και της γαρίδες και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φέτα και βάζουμε όλα σε ταψί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι το τυρί να μαλακώσει και να ροδίσει, 15-20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: