Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Γλυκόξινο χοιρινό με ρύζι

Υλικά
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1/4 φλιτζάνι αλεύρι
1 αυγό
300 γραμ. χοιρινό φιλέτο κομμένο σε κομμάτια
Ελαιόλαδο μαγείρεμα
1/3 φλιτζανιού σάλτσα ντομάτας
2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές σούπας λευκό ξύδι
2 κουταλιές σούπας μαύρη ζάχαρη
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
440 γραμ. ανανά σε κομμάτια στραγγισμένα
2 Κομμένα σε λεπτές φέτες φρέσκα κρεμμυδάκια
3 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι βρασμένο στον ατμό

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
Ετοιμάστε 2 ταψιά με λαδόκολλα. Τοποθετήστε τριμμένη φρυγανιά και το αλεύρι σε 2 ξεχωριστά ρηχά πιάτα. Χτυπάμε το αυγό σε ένα ρηχό πιάτο.
Περνάμε κάθε κομμάτι χοιρινό στο αλεύρι μετά από το αυγό και την φρυγανιά και τοποθετήστε τα στα ταψιά. Επαναλάβετε με το υπόλοιπα χοιρινά κομμάτια. Ψεκάστε τα κομμάτια χοιρινό με λάδι. Ψήστε για 20 λεπτά μέχρι να ψηθούν.
Εν τω μεταξύ, συνδυάζουν σάλτσα ντομάτας, σάλτσα σόγιας, το ξίδι και τη ζάχαρη σε ένα μικρό μπολ. Ανακατέψτε καλά.
Ψεκάστε ένα τηγάνι με λάδι. Ζεσταίνουμε σε υψηλή φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι. Ανακατεύετε για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις πιπεριές, το σκόρδο και 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό. Ανακατεύετε-τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να έχουν μαλακώσει.

Προσθέστε το μίγμα ανανά και την σάλτσα. Ανακατεύετε πάλι για 2 λεπτά μέχρι να ενωθούν προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το χοιρινό κρέας. Ανακατέψτε έως ότου συνδυαστεί καλά. Πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι. Σερβίρουμε με ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: