Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Κοτόπουλο με πάπρικα πλιγούρι και σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά
1 φλιτζάνι (200 γρ) πλιγούρι
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
8 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/4 φλιτζανιού (60 ml) ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 1/2 κουταλάκια γλυκού πάπρικα, συν επιπλέον για πασπάλισμα
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 Πρέζα καγιέν
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου 180 γραμ. περίπου το καθένα

Για την σάλτσα γιαουρτιού
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα
2 κουταλάκια γιαούρτι
Λίγο γάλα
Χυμός λεμόνι

Εκτέλεση
Τοποθετήστε το πλιγούρι και 600 ml νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σιγοβράστε. Μαγειρέψτε για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίζετε καλά και αφήστε το να κρυώσει.
Προσθέστε τα βότανα, ντομάτα και κρεμμύδι και ανακατέψτε. Ανακατέψτε σε μπόλ το λάδι, το χυμό λεμονιού, 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα, το κύμινο, το πιπέρι καγιέν και τη ζάχαρη.
Για την σάλτσα
Ανακατεύουμε σε μπολάκι την μουστάρδα, το γιαούρτι, το γάλα και το λεμόνι.

Προθερμάνετε το γκριλ σε υψηλή φωτιά. Αναμείξτε το λάδι και την υπόλοιπη πάπρικα και περάστε το κοτόπουλο. Ψήστε στο γκριλ για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθούν. Σερβίρετε σε φέτες με σαλάτα πλιγούρι και την σάλτσα γιαουρτιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: