Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Κροκέτες φιλέτου μπακαλιάρου με τηγανιτές πατάτες και λάιμ

Υλικά
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1/3 φλιτζάνι γάλα
1 αυγό
2 φλιτζάνια φρυγανιά
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ανάλατα φιστίκια Αιγίνης
2 κουταλάκια γλυκού ξύσμα λάιμ
1 κουταλάκι γλυκού τσίλι
500 γραμ. λευκά φιλέτα μπακαλιάρου σε κομμάτια 2 εκατοστά
4 μέτριες πατάτες κομμένες για τηγάνισμα
Ελαιόλαδο μαγείρεμα


Εκτέλεση
Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο πιάτο. Χτυπάμε το γάλα και το αυγό μαζί σε ένα ρηχό μπολ.
Ανακατέψτε την φρυγανιά, τα φιστίκια Αιγίνης, ξύσμα λάιμ και το τσίλι σε ένα μεγάλο πιάτο.
Περνάμε κάθε κομμάτι ψάρι στο αλεύρι βουτήξτε στο μείγμα των αυγών και μετά στο μείγμα φρυγανιάς. Τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τα ψήσουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° C / 180 ° C αν χρησιμοποιήσουμε ανεμιστήρα. Ετοιμάστε 2 μεγάλα ταψιά με λαδόκολλα. Τακτοποιήστε πατάτας στο ένα ταψί. Ψεκάστε με λάδι και ψήστε για 20 λεπτά.
Τοποθετήστε τα ψάρια, σε ένα στρώμα στο δεύτερο ταψί. Ψεκάστε με λάδι. Ψήστε τα ψάρια και τις πατάτες, γυρίζοντας μία φορά, για 15 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να είναι χρυσό και να ψηθούν.

Σερβίρετε τα ψάρια και τις πατάτες με πράσινη σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: