Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Μυδοπίλαφο με σησαμέλαιο

Υλικά
1/2 φλιτζ. του τσαγιού σησαμέλαιο,
1 κιλό φρέσκα, καθαρισμένα μύδια και μερικά ολόκληρα αχνισμένα για το γαρνίρισμα, 1 φλιτζ. του τσαγιού ρύζι Καρολίνα,
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
1 φλιτζ. του τσαγιού ντοματάκια πολτοποιημένα
1 κουτ. της σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουτ. της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ. τις σούπας σέλινο ψιλοκομμένο
1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σοτάρετε στο σησαμέλαιο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά. Προσθέτετε τα καθαρισμένα μύδια και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ρύζι και το μαϊντανό.
Μόλις αρχίζει να βράζει η σάλτσα μετά μύδια ρίχνετε το ρύζι και ανάλογο νερό για το πιλάφι.
Αποσύρετε το φαγητό από την εστία ενώ δεν έχει απορροφήσει όλα τα υγρά του και εφόσον έχει μαλακώσει το ρύζι.

Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε γαρνίροντας με μύδια στα κελύφη τους ανοιγμένα και μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: