Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Πρασοσέλινο

Υλικά
1 1/2 κιλό πράσα (μόνο το άσπρο μέρος)
1 κιλό ρίζες σέλινο
1/2 κιλό καρότα
5-6 κρεμμυδάκια κροκάρι
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
2 λεμόνια, αλάτι
6-8 δαμάσκηνα ξερά

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα πράσα. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε και τα σέλινα.

Ξύνουμε και πλένουμε τα καρότα και τα κόβουμε και αυτά. Καθαρίζουμε και τα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε ολόκληρα.
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί, ρίχνουμε και όλα τα λαχανικά, τα κρεμμυδάκια ολόκληρα και τα μαραίνουμε με το αλάτι. Σβήνουμε με τον χυμό των λεμονιών και κατόπιν προσθέτουμε λίγο νεράκι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε 1 1/2 ώρα.

Δέκα λεπτά πριν σβήσουμε την φωτιά, πλένουμε τα δαμάσκηνα (αφού έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια) και τα προσθέτουμε φροντίζοντας να μείνει το φαγητό μόνο με το λαδάκι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: