Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Στήθος γαλοπούλα με μανιτάρια

Υλικά
6 φέτες στήθος γαλοπούλας
20 γραμ. βούτυρο
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
4 μανιτάρια πλευρώτους
2 κουταλιές σούπας λάδι
τριμμένο τυρί

1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο και βάζουμε τις φέτες γαλοπούλας αφού πρώτα τα έχουμε περάσει από το αλατισμένο αλεύρι να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Βάζουμε τις φέτες σε ταψάκι από πάνω βάζουμε τα μανιτάρια πασπαλισμένα με αλάτι και πιπέρι και περασμένα με λάδι και ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά. Βγάζουμε για λίγο πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
Στη κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό για να πάρουμε από τον πάτο όλη την γεύση και αφήνουμε να δέση σε σάλτσα που θα βάλουμε στο σερβίρισμα από πάνω και πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: