Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Φασόλια στιφάδο

Υλικά
1/2 κιλό φασόλια χοντρά
1 κιλό κρεμμύδια μικρά (κροκάρι)
1 φλιτζάνι λάδι,
1 φλιτζάνι ξίδι,
1 κουταλιά σούπας πελτέ
4 σκελίδες σκόρδο
δάφνη, κανέλα, γαρίφαλο,
δενδρολίβανο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα φασόλια για μισή ώρα και τα
στραγγίζουμε. Βάζουμε στην κατσαρόλα τα φασόλια, τα κρεμμυδάκια ολόκληρα (αφού τα έχουμε πρώτα κα­θαρίσει) τα σκόρδα καθαρισμένα και αυτά, το λάδι, το ξίδι, τον πελτέ διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Κλείνουμε καλά την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε σιγανή φωτιά για μία ώρα περίπου. Το σερβίρουμε ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: