Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Κουτάλια ζύμης με ρικότα μους

Υλικά
1 ρολό σφολιάτας
150 γραμ. ρικότα
2 κουταλιές σούπας γιαούρτι
σχοινόπρασο
παπαρουνόσπορο
αλάτι και πιπέρι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 αγγούρι ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
φρέσκο μαϊντανό


Εκτέλεση
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και βάζουμε επάνω κουτάλια για να κόψουμε γύρο τους να πάρουμε το σχήμα που θέλουμε.



Βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα τα κουτάλια ζύμης και από πάνω τα κανονικά κουτάλια έτσι ώστε όταν ψηθούν να πάρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ψήνουμε στους 200 ° C για λίγα λεπτά (περίπου 5). Αφήνουμε να κρυώσουν και απαλά αφαιρέστε τα κουτάλια.



Κόβουμε σε τρίφτη ψιλά το αγγούρι και τα καρότα τους βάζουμε λάδι και αλάτι και πιπέρι.

Προετοιμάζουμε την Μούς ανακατεύοντας το τυρί ρικότα με το γιαούρτι πιπέρι και το σχοινόπρασο. Με τη βοήθεια ενός κορνέ ζαχαροπλαστικής γεμίζουμε τα κουτάλια της ζύμη, διακοσμήστε με  τα λαχανικά και γαρνίρετε με ένα φύλλο από φρέσκο μαϊντανό και παπαρουνόσπορο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: