Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Αρνί γιουβέτσι

Υλικά
Κομμένο μερίδες το αρνάκι που περίσσεψε1 μέτριο Ψιλοκομμένο κρεμμύδι1 σκελίδα Τριμμένο σκόρδο700 γραμ. Ξεφλουδισμένες και τριμμένες ντομάτες4 κουταλιές σούπας Ελαιόλαδο500 γρ. ΚριθαράκιΑλάτι, πιπέρι
Ζάχαρη λίγο στη μύτη του κουταλιού 


Εκτέλεση

Πλένετε και στεγνώνετε το αρνί αν δεν έχουμε ψημένο αλλιώς παραλείπουμε το βήμα αυτό. Βάζετε το λάδι να ζεσταθεί σε κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα το κρέας. Το ροδίζετε καλά από όλες τις πλευρές. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαραθούν. Στη συνέχεια ρίχνετε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη και αφήνετε να σιγοβράσουν.
Όταν το κρέας είναι έτοιμο, το βγάζετε χωρίς να κλείσετε τη φωτιά και το βάζετε σε ταψί ή σε ατομικά γιουβετσάκια (ατομικά πήλινα σκεύη). Ρίχνετε στο ταψί το κριθαράκι, προσέχοντας να απλωθεί ομοιόμορφα. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και αδειάζεται στο ταψί την βραστή σάλτσα ντομάτας. 
Συμπληρώνετε με βραστό νερό και βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο (180ο) μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμο το κριθαράκι (το κριθαράκι θα μαλακώσει κι άλλο μετά που θα κλείσουμε το φούρνο). Σερβίρεται ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: