Υλικά
1/2 κιλό μακαρόνια
1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο (αν δεν έχετε
φρέσκο χρησιμοποιήστε ξερό, (1 1/2 κουτ. σούπας)
100 γραμ. κουκουνάρι,
1 φλιτζ τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη,
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο,
3-4 σκελίδες σκόρδο,
2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
3 κουταλιές σούπας ταχίνι
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Βάζετε στο μίξερ ή στο μπλέντερ το
σκόρδο ψιλοκομμένο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, τη μισή παρμεζάνα, το λάδι, το
ταχίνι και το πιπέρι και χτυπάτε πολύ καλά μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη
παχύρευστη σάλτσα. Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα
στραγγίζετε. Αδειάζετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα τη σάλτσα.
Ανακατεύετε ελαφρά και σερβίρετε τα σκορδομακάρονα πασπαλισμένα με την
υπόλοιπη παρμεζάνα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου