Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Σκορδομακάρονα με ταχίνι

Υλικά
1/2 κιλό μακαρόνια
1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο (αν δεν έχετε φρέσκο χρησιμοποιήστε ξερό, (1 1/2 κουτ. σούπας)
100 γραμ. κουκουνάρι,
1 φλιτζ τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη,
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο,
3-4 σκελίδες σκόρδο,
2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
3 κουταλιές σούπας ταχίνι


Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Βάζετε στο μίξερ ή στο μπλέντερ το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, τη μισή παρμεζάνα, το λάδι, το τα­χίνι και το πιπέρι και χτυπάτε πολύ καλά μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη παχύρευστη σάλτσα. Βρά­ζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε. Αδειάζετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα τη σάλτσα. Ανακα­τεύετε ελαφρά και σερβίρετε τα σκορδομακάρονα πασπαλισμένα με την υπόλοιπη παρμεζάνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: