Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Ρολά με μαρμελάδα και κρέμα

Υλικά
2 πακέτα ζύμη για κρουσάν

Γέμιση
250 γραμ. τυρί κρέμα
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
4 κουταλιές σούπας μαρμελάδα της αρεσκείας σας

Επικάλυψη
1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια γλυκού γάλα

Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
Παίρνουμε την ζύμη για κρουασάν και την κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια.
Σε κάθε ορθογώνιο κομμάτι βάζουμε περίπου 3 κουταλιές από το μείγμα κρέμας για γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.
Κάθε ρολό το τυλίγουμε σε κουλούρι και βάλετε από ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα στο κέντρο.
Βάζουμε όλα τα κομμάτια σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180 ° C για 25 έως 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη σάλτσα επικάλυψης. Σε μπόλ βάλτε το γάλα, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο.

Μόλις βγάλουμε τα ρολά από το φούρνο, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: