Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Κρέπες Ολικής αλέσεως με δυόσμο και γιαούρτι

Υλικά
3/4 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη άχνη
3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
2 κουταλιές σούπας λάδι
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 βανίλια
1 κουταλιά σούπας τριμμένα φρέσκα φύλλα δυόσμου
2 φλιτζάνια μαρμελάδα βερίκοκο
1/4 φλιτζάνι Φιστίκι Αιγίνης χοντροκομμένο
1/4 φλιτζάνι, φρυγανιά ψιλοκομμένη


Εκτέλεση
Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μπολ. Ανακατέψτε τη ζάχαρη. Χτυπάμε το αυγό, το λάδι και το γάλα μαζί σε μια μεγάλη κανάτα. Σταδιακά προσθέστε το μίγμα των αυγών στο μίγμα αλευριού, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει και να γίνει χυλός και αφήστε για 30 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι περάστε με χαρτί κουζίνας με λάδι. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε 1/4 φλιτζάνι χυλό στο τηγάνι. Ανακινήστε για να καλύψει βάση. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά και γυρίστε. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο. Καλύψτε για να κρατήσετε ζεστό. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα να κάνουμε 8 κρέπες.
Τοποθετήστε το γιαούρτι, το δυόσμο και 1 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο σε ένα μπολ. Ανακατέψτε να ενωθούν.

Βάζουμε σε κάθε κρέπα από το μείγμα γιαουρτιού 1 1/2 κουταλιές της σούπας Διπλώστε κρέπες στην μέση. Ετοιμάστε και τις υπόλοιπες κρέπες. Τοποθετήστε 3 κρέπες σε πιάτο την μία πάνω στην άλλη και από πάνω βάλτε τα φιστίκια Αιγίνης και την υπόλοιπη μαρμελάδα βερίκοκο. Σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: