Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Γαρδούμπες

Υλικά
1 κιλό χόρτα διάφορα (σέσκουλα, μαρούλι)
διάφορα μυρωδικά (μαϊντανός, άνηθο, μάραθο, σέλινο)
λίγο σκόρο
1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα
1 συκωταριά μαζί με τα έντερα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε τα χόρτα και τα χωρί­ζουμε σε φύλλα. Κόβουμε τα κρεμμυ­δάκια σε μεγάλα κομμάτια και ψιλοκό­βουμε τα μυρωδικά και το σκόρδο.

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το συ­κώτι, τα πλεμόνια και τα αλλά από τη συκωταριά. Πλένουμε καλά τα έντερα, μέσα έξω, με πολλά νερά. Παίρνουμε ένα φύλλο μαρούλι, ένα σέσκουλο, λίγα κρεμμυδάκια. ένα συ­κώτι, ένα πλεμόνι, λίγα μυρωδικά (πού τα έχουμε ανακατέψει με το αλατοπίπερο και το σκόρδο), τα τυλίγουμε τα δένουμε με τα έντερα, όπως τυλίγουμε το κοκορέτσι.
Τα βάζουμε στο ταψί, ρίχνουμε λίγο λάδι, και τα ψήνουμε αρκετή ώρα, σε ζεστό φούρνο, ωσότου ψη­θούν τα χόρτα και τα συκώτια

Δεν υπάρχουν σχόλια: