Υλικά
1 κιλό χόρτα διάφορα (σέσκουλα, μαρούλι)
διάφορα μυρωδικά (μαϊντανός, άνηθο, μάραθο, σέλινο)
λίγο σκόρο
1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα
1 συκωταριά μαζί με τα έντερα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα χόρτα και τα χωρίζουμε σε φύλλα. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε μεγάλα κομμάτια και ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και το σκόρδο.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το συκώτι, τα πλεμόνια και τα αλλά από τη συκωταριά. Πλένουμε καλά τα έντερα, μέσα έξω, με πολλά νερά. Παίρνουμε ένα φύλλο μαρούλι, ένα σέσκουλο, λίγα κρεμμυδάκια. ένα συκώτι, ένα πλεμόνι, λίγα μυρωδικά (πού τα έχουμε ανακατέψει με το αλατοπίπερο και το σκόρδο), τα τυλίγουμε τα δένουμε με τα έντερα, όπως τυλίγουμε το κοκορέτσι.
Τα βάζουμε στο ταψί, ρίχνουμε λίγο λάδι, και τα ψήνουμε αρκετή ώρα, σε ζεστό φούρνο, ωσότου ψηθούν τα χόρτα και τα συκώτια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου