Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Χοιρινό φιλέτο με κρεμμυδάκια και κάστανα

Υλικά
1 φιλέτο χοιρινό (περίπου 800 γραμ.)
150 γραμ αποξηραμένα κάστανα
20 κρεμμυδάκια
1 πατάτα
1 σφηνάκι κρασί λευκό
βούτυρο
φασκόμηλο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βράζουμε τα κάστανα και τα καθαρίζουμε.

Βράζουμε την πατάτα και την κάνουμε πουρέ μαζί με δύο από τα κάστανα στο μούλτι.
Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το λάδι και ροδίζουμε το χοιρινό φιλέτο.
Στη συνέχεια το βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά στους 170 ° C σε φούρνο με αέρα.
Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι με το φασκόμηλο, προσθέστε τα κρεμμυδάκια και τα υπόλοιπα κάστανα καθαρό.
Μόλις τσιγαρίσουν ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Αφαιρούμε τα κρεμμύδια και τα κάστανα και βάζουμε μέσα τον πουρέ για 2 λεπτά να γίνει σάλτσα αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρετε το χοιρινό κομμένο σε χοντρές φέτες και καλύπτουμε με τα κρεμμυδάκια, τα κάστανα και την σάλτσα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: