Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Πρώτη σαλάτα της άνοιξης (από Volta Koyzina)

Υλικά
4 φλιτζάνια ψιλοκομμένες ντομάτες  
1/2 φλιτζάνι ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι κομμένες στην μέση
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας κάπαρη συν 1 κουταλιά σούπας άλμη
2 κουταλάκια γλυκού ρίγανη
2 κουταλάκια γλυκού θυμάρι
2 κουταλάκια γλυκού φύλλα βασιλικού
2 κουταλάκια γλυκού φύλλα μαϊντανού χοντροκομμένα

1 κουταλάκι γλυκού τσίλι
3 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
αλάτι και πιπέρι
4 μεγάλα κολοκυθάκια
1/4 φλιτζάνι κουκουνάρι

Εκτέλεση
Ανακατέψτε σε μπόλ όλα τα υλικά εκτός από τα κουκουνάρια και τα κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ανακατευθούν καλά. Καλύψτε με μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να μαριναριστεί.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χρησιμοποιώντας ένα αποφλοιωτή λαχανικών κόψτε 1 εκατοστού λωρίδες από τα κολοκυθάκια. Προσθέστε τα μαριναρισμένα λαχανικά με κολοκυθάκια και ανακατέψτε απαλά.

Χωρίστε σε 4 κύπελλα βάλτε το κουκουνάρι, και περιχύνουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: