Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Κεφτεδάκια ρυζιού


Υλικά
1 1/2 φλιτζάνια ρυζιού βρασμένο
2 1/4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
1 1/2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φύλλα φασκόμηλου
85 γραμ. μοτσαρέλα κομμένο σε κύβους
2/3 φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά
Κέτσαπ για συνοδευτικό

Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι με τον ζωμό λαχανικών μέχρι να μαλακώσει, στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει σε ένα μεγάλο μπολ για 5 λεπτά.
Προσθέστε την παρμεζάνα, το αυγό και το φασκόμηλο και ανακατέψτε για να ενωθούν.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220C, καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Χρησιμοποιώντας βρεγμένα χέρια, παίρνουμε 1/4 φλιτζάνι μείγματος ρυζιού στην παλάμη του χεριού.
Τοποθετήστε ένα κύβο του τυριού μοτσαρέλα στο κέντρο και καλύπτουμε την μοτσαρέλα με μείγμα ρυζιού να κάνουμε μια μπάλα. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα ρυζιού και μοτσαρέλα.
Περάστε τα κεφτεδάκια από φρυγανιά για επικάλυψη και βάλτε τα στο ταψί.

Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στα κεφτεδάκια και ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Σερβίρετε αμέσως με τη κέτσαπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: